17 September 2011

PENAWAR EKZEMA ~ SHAKLEE


Pukul 3 petang lebih hari Selasa aku terima panggilan dari kakak ASWARA di Dewan Kuliah Utama (DKU), ASWARA bagitahu ada kiriman bungkusan untuk aku.. Wahh, aku teruja sangat sebab bungkusan tu asyik membayangi hidup aku seminggu dua ni, haha.. Habis saja kelas Puan Malligah subjek Pengajian Malaysia terus aku pergi ke Pejabat Bendahari.. Jeng jeng jeng, aku pun tengoklah ada bungkusan di kaunter sambil dihiasi muka kakak yang telefon aku tadi..  Dapat je bungkusan tu muka aku terus berseri-seri walaupun tak minum Brand Inner Shine, haha.. Sempat lagi kakak tu cakap "Mesti mak kat kampung kirim biskur raya ni".. Aku sengih je dan terus masuk kelas Puan Siti Jasmina Ibrahim yang manis menawan tu :)

Okey, mari kita cuci mata tengok bungkusan apa la yang aku dapat tadikan? Ini dia.... 

*
*
*



Ada gaya mak aku kirim kuih raya tak? Tak pun jiran sebelah rumah aku tu tak sempat beraya rumah aku kirim bungkusan ni sekali dengan duit raya kot.. Hahaha.. Sekarang aku bukak satu persatu apa yang dibalut sana sini dalam bungkusan tu.. Jom tengok!

*
*
*


Ini Energizing Soy Protein (ESP).. Korang mesti tertanya-tanya apa benda alah ni kan? 

Aku sebenarnya agak susah hati jugak dengan ESP ni sebab ingatkan dia ni susu rupa-rupanya soya.. Aku ni memang tak suka dan tak boleh terima susu sebab susu ni buat aku berulang alik ke tandas je.. Senang cerita aku memang langsung tak boleh minum susu sebab macam kena sumpahan je,haha.. Minum je mesti sakit perut dan cirit birit.. First time minum ESP memang bagus dan Alhamdulillah. Aku sihat seperti biasa dan tak payah ulang alik ke tandas.. I like it, yuhuuuu! 

Satu lagi kelebihan ESP ni kau nak campur dengan air apa-apa  pun boleh.. Nak campur ESP dengan jus oren, laici, milo, sirap dan apa-apa lagi kecuali teh, kopi, air bergas & air panas.. Bagus betul ESP ni sebab aku susah nak minum benda macam ni (mengada-ngadakan? Haha).. Sekarang, aku ketagih nak minum benda ni sebab best sangat dan khasiat dia macam-macam ada.. Korang trylah..

Senang cerita mari aku kasi korang rujukkan terus la sebab aku malas nak membebel panjang sangat.. Kalau panjang sangat baik aku aku jadi ejen jual produk terus, hahah..Mari singgah sini : http://www.mamafaiz.com/ ESP..

 Rugi kalau korang tak baca sebab produk ni paling glamour dan terhangat di pasaran. Bukti? Tengok aku dah dapat satu! Heheh.. 



Okey, ini GLA Complex dan lebih senang cerita dia ni ada hubungan saudara dengan Evening Primrose Oil (EPO), hehe.. GLA Complex ni bagus sebab semua benda ada.. Alang-alang aku dah bagi rujukkan korang ambil peluang singgah yer.. Korang singgah la kat sini ye : http://www.mamafaiz.com/GLA.. 



Ini pulak nama dia Alfalfa.. Bagus makan benda ni sebab banyak khasiat.. Ni pun aku bagi korang rujuk kat sini... Singgah tau kalau nak tau apa benda Alfalfa dan kelebihan dia.. Klik sini : http://www.mamafaiz.com/Alfalfa




Eh ini pun produk Shaklee jugak ke? Tak ini special gift dari Fai, pengedar jualan produk Shaklee sebab pembelian aku melebihi RM 200.. Terima kasih Fai sebab kasi beg yang comel dan cantik ni.. Suka la!

Mesti korang tertanya-tanya berapa la harga setiap benda alah tu kan? Harga dia agak boleh tahan la mahal nak-nak kalau korang gaya macam aku ni  jadi STUDENT.. Kalau korang yang dah bekerja mesti no hal la, hehe.. Nanti korang rujuk la kat sini : http://www.mamafaiz.com.. 

Lupa pulak nak bagitahu apa motif aku sebenarnya pot pet pasal poduk ni.. Akukan mempunyai masalah kulit atau lebih senang ekzema so aku tak pernah berhenti berusaha nak cari penawar sembuhkan penyakit ekzema.. Cari punya cari dan terjumpa la pasal produk Shaklee yang sangat bagus, sesuai dan terbaik.. 

So, buat mereka yang sama segolongan dengan aku mempunyai penyakit ekzema cepat-cepatlah usaha cari penawar ya.. Jadi memandangkan aku dah post entri untuk ekzema aku berharap dapat membantu korang semua ya..

credit to http://www.mamafaiz.com

p/s : nantikan my next entri okay.. Bye korang semua, muaaaxxhh!!!


Post a Comment