14 May 2011

SEPETANG BERSAMA...!



Kali ni aku nak berkongsi cerita sesuatu yang agak jarang aku alami. Pukul 4.38 petang aku keluar dari lif dan pergi kat library ASWARA. Aku masuk dalam library dan senyuman manis kat Mak Guard dulu, hehe. Aku tengok kat kaunter ada dua orang pekerja mengadap komputer. Ada seorang pelajar duduk di kerusi asyik baca buku.. Aku naik tangga tingkat 1 tengok ada 4 orang student sibuk buat kerja kat meja study. Lepas tu aku naik tangga tingkat 2, tak ada student kat meja study. Kosong dan lenggang je. Aku naik tangga tingkat 3 (last sekali). Tingkat 3 ni bahagian buku-buku yang student nak pinjam termasuklah aku sekali :)


Aku masuk ke tempat tingkat 3 dan aku rasa macam tak selesa. Aku buat tak tahu aje dan terus masuk. Masa tengah nak pergi kat rak buku aku dengar suara orang gelak-gelak. Lepas tu aku dengar ada orang tengah belek  buku. Hairan jugak sebab belek buku bunyi dia kuat jer. Aku pun pergi straight lagi dan intai-intai buku kat rak. Aku pergi rak depan sikit tengok meja study kosong aje. Tak ada orang langsung! Sunyi, sepi dan kosong. Aku dah rasa macam dup dap dan adoiiyaaiiii... :-(

Patutlah masa nak masuk aku rasa macam tak sedap hati. Aku pun tak jadi cari buku yang aku nak. Aku nak keluar lepas tu aku lalu depan pintu yang berkunci. Tiba-tiba, "Buat apa tu?"... Erk, aku dah macam kejutan elektrik pulak sebab masa aku dengar suara tu aku pandang kat pintu tu. Tak ada sesiapa pun kat situ. Adoyaiii, nak main-main pulak dengan aku. Dah la aku sorang-sorang kat tempat tu. Aku pun apa lagi jalan tak tengok-tengok kat pintu tu. Uissh, gabra, nervous dan takut tahap antarabangsa sebab nak keluar balik kat pintu ada meja study. Banyak jugaklah. Aku lalu je dan tak tengok langsung kat meja study tu sebab aku dah tahu memang ada 'benda' duduk tengok aku lalu. Perghh, aku rasa nak buat-buat pengsan je kat situ. Haha.. Lepas tu aku berjaya jugak keluar dari tingkat 3 tu. Aku dah tak pandang belakang langsung. Cepat-cepat aje aku turun kat bawah.

Jadi kesimpulannya lepas ni kalau nak naik tingkat 3 tu janganlah seorang diri yer. Nak naik kena berteman kalau tak nanti 'benda' nak main-main dengan kita, huhu. Walau pun hari siang pun 'benda' macam tu tak kisah nak buat apa pun. Sebenarnya, ini kali kedua aku diusik dengar bunyi psiko macam tu. Kali pertama masa aku duduk hostel masa tingkatan 3. Aku bersyukur jugak sebab kena usik pun dengar bunyi suara je. Janji aku tak nampak apa-apa okey. Mintak dijauhkanlah aku kena macam tu, Amin. Okey, kat sini aje nak nak bercerita sebab aku nak fokus study sebab hari Isnin aku nak exam Bahasa Melayu dan Analisis Dan Interprestasi Teks. Doakan semoga aku dapat buat yang terbaik untuk exam semester 2 ni okey. Assalamualaikum... :-)

Selamat Datang ke library ASWARA :-)
Post a Comment