02 September 2010

Raya Oh Raya !!

Salam....



X lama lagi HARI RAYA nak m'jelang..Uish, x sabar2nya nak balik kg...hoooo, hoooo balik kg!!! Cite sal raya ni, alhmdulilah ikut plan family kteorg still dpt beraya kat umah arwah atuk..Kenapa??? Da hmpir 3 bln jgak arwah atuk aku dah meninggal dunia sebab asma dan sbab usia tua jgak...Sblum arwah ada, family aku akan braya kat umah dia....Semua kaum kerabat fmily aku akan serang umah arwah atuk aku, hehehehe.....

Time tu kecoh giler...Bising...Meriah...Ceria...Mesra...Tapi itu dulu masa arwah atuk ada...Skang ni aku x tau la suasana raya tahun ni kat umah arwah atuk..Sebab segala penghulu umah tu arwah atuk...So faham2 la kan bila org yg kte syg selama ni da x ad....Da pergi utk selama-lamanya mninggalkan dunia ni yg skjap jd realiti pastu fantasi khayalan manusia sndiri...Balik kg ni aku nak ziarah kubur arwah kedua-dua arwah atuk ( PAK & TOK CIK ) & arwah Opah...AL-FATIHAH..

Okey, cite sal kuih raya plak...Ni part yg best, hehehe...kalo sal kuih ke biskut raya ke mesti wajib ada ALMOND LONDON & TART NENAS kat umah aku...waaaa, mesti gempak punya kalo dpt mkn bnyk2 pastu berat aku pun sama naik bnyk kilo biskut jgak...hahahaha.... x lupa jgak duit raya....aku x kira balik kg ni aku nak collect duit raya bnyk2....biasa la akukan still kanak2 riang ag w'pun aku ni da jd ahli Rakan Muda dan x lama ag usia aku pun nak menginjak umur 21 tahun...

bila? 16 SEPTEMBER 2010 ni penanda usia aku menginjak 21 tahun...waaa, bestnya aku dpt smbut befday dlm suasana Hari Raya...HAPPY BIRTHDAY - 21...nanti nak collect hadiah plak bnyk2, hehehe...sengal plak ngan statemnt ni, hahaha..Eh bkan itu aje, 16 SEPTEMBER 2010 ni pun diisytiharkan sbagai HARI MALAYSIA.....aku syg MALAYSIA, muuaahhhh!!!!(^_^)...

Okey, pe2 pun raya tetap raya jgak...aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA..cam tagline kekal :- maaf zahir & batin....segala salah & silap Harap dimaafkan...smoga hari lebaran m'jadi pnghbung ikatan mesra antara kita semua....bye...
Post a Comment