18 September 2010

16 SEPTEMBER 1989 - 2010

SALAM...


Hi sume...arini nak bercerita sal klahiran aku..hehehe...Tanggal 16 Sept 1989 - lahir aku di Kg Telaga Nibong, Besut, Trg..Masa tu aku dilahirkan pkul 5 lbih...da senja ( sbb tu aku suka tido ptg..hahahaha)...k b'cerita sal aku diberanakkan mak aku bgtau antara adik-b'adik aku 5 org aku la pling degil...Degil? Sebab apa? meh nak cite...m'ikut mak aku ckap aku ni cam main tarik tali dgn nurse..skjap nak kuar pastu masuk blik...hehe...ssah & degil tul, kecian mak aku...huhu...tp alhmdulilah akhirnya aku berjaya jgak dilahirkan..syukran Ya Allah....Thnx jgak kat mak sbb b'susah pyah mlhirkan anakmu yg chumel...hahaha...Sebab tu aku syg sgt2 mak aku...bg bg kiss sket special utk mak :- MUAAHHHXX!!!....cyunk mak! (^_^)


\okey....16 Sept bg aku sgt b'mkna...mmg la sbb befday aku tp melibatkn jgak tanah air t'cinta...16 Sept ni tarikh b'sjarah...aku igt ag mak aku bgtau 16 Sept 1963 ialah penyatuan sume negeri t'msuk Sabah & Sarawak bersatu dengan Tanah Melayu..Skang ni 16 Sept 2010 pun bermakna jgak..ini kali pertama hari mymbut HARI MALAYSIA...so kpd sume aku da bg cuti special utk korg sume tau..so korg kena la hrgai tarikh 16 SEPTEMBER ni...(^_^)

pe2 pun aku nak ucap jutaan terima kasih bnyk2 kpd sume yg wish my befday,.,,terharu sgt2 sbb ad yg masih igt & sudi wish befday utk aku..bg aku ucapan lebih b'nilai dr hadiah..SEBAB?? ermmm....hadiah mmg la pemberian org tp kte x tau hdiah tu bila boleh kekal dgn kita...tapi kalo ucapan ni lahir dr hati & perasaan...yg penting keihklasan...kan?kan?kan? bila org wish befday sbnrnya lebih kekal di ingtn kte smpai ble2 kecuali da nyanyuk..huhuhuh....satu ag aku suka ucapan cuz setiap patah-p'kataan yg org wish adalah doa...Doa utk kebaikan & ksjhteraan kte sume...itu la perpaduan kasih syg sesama saudara manusia...I like it! hehe..

Okey, so kpd family,kwn2 & kenalan t'syg thanx so much sbb wish tau,.,..t'haru (*_*)...thnx to eg cuz siap ltak pic aku kat blog dia...ni blog eg :  thnx to munir cuz siap call aku ag utk wish befday..thnx to kwn2 yg lain yg siap sms & b'fb wish befday...x lupe jgak spupu ku cyunk, Yusnina @ Rama2 send vdeo befday..thnx to my family...thnx to geng family fb & rumah kita ( wannabeeu ) kpd sume la..THANK YOU SO MUCH!!!!!...syg korg ...muaahhh..!!!hehehe... yg paling penting ni la first time aku sambut befday di Kedah & mnymbut HARI MALAYSIA kali pertama.....Chaiyok3!!! :-)

02 September 2010

Raya Oh Raya !!

Salam....



X lama lagi HARI RAYA nak m'jelang..Uish, x sabar2nya nak balik kg...hoooo, hoooo balik kg!!! Cite sal raya ni, alhmdulilah ikut plan family kteorg still dpt beraya kat umah arwah atuk..Kenapa??? Da hmpir 3 bln jgak arwah atuk aku dah meninggal dunia sebab asma dan sbab usia tua jgak...Sblum arwah ada, family aku akan braya kat umah dia....Semua kaum kerabat fmily aku akan serang umah arwah atuk aku, hehehehe.....

Time tu kecoh giler...Bising...Meriah...Ceria...Mesra...Tapi itu dulu masa arwah atuk ada...Skang ni aku x tau la suasana raya tahun ni kat umah arwah atuk..Sebab segala penghulu umah tu arwah atuk...So faham2 la kan bila org yg kte syg selama ni da x ad....Da pergi utk selama-lamanya mninggalkan dunia ni yg skjap jd realiti pastu fantasi khayalan manusia sndiri...Balik kg ni aku nak ziarah kubur arwah kedua-dua arwah atuk ( PAK & TOK CIK ) & arwah Opah...AL-FATIHAH..

Okey, cite sal kuih raya plak...Ni part yg best, hehehe...kalo sal kuih ke biskut raya ke mesti wajib ada ALMOND LONDON & TART NENAS kat umah aku...waaaa, mesti gempak punya kalo dpt mkn bnyk2 pastu berat aku pun sama naik bnyk kilo biskut jgak...hahahaha.... x lupa jgak duit raya....aku x kira balik kg ni aku nak collect duit raya bnyk2....biasa la akukan still kanak2 riang ag w'pun aku ni da jd ahli Rakan Muda dan x lama ag usia aku pun nak menginjak umur 21 tahun...

bila? 16 SEPTEMBER 2010 ni penanda usia aku menginjak 21 tahun...waaa, bestnya aku dpt smbut befday dlm suasana Hari Raya...HAPPY BIRTHDAY - 21...nanti nak collect hadiah plak bnyk2, hehehe...sengal plak ngan statemnt ni, hahaha..Eh bkan itu aje, 16 SEPTEMBER 2010 ni pun diisytiharkan sbagai HARI MALAYSIA.....aku syg MALAYSIA, muuaahhhh!!!!(^_^)...

Okey, pe2 pun raya tetap raya jgak...aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA..cam tagline kekal :- maaf zahir & batin....segala salah & silap Harap dimaafkan...smoga hari lebaran m'jadi pnghbung ikatan mesra antara kita semua....bye...